Modeli
29.04.2021

Prvi dojam o unutrašnjosti novog modela Škoda Fabia

Škoda AUTO otkriva dodatne pojedinosti o novom modelu Fabia te službenom skicom dizajna pruža prvi dojam o unutrašnjosti četvrte generacije ovog modela.

 

 

 

Unutrašnjost ovoga omiljenog malog automobila, koji se temelji na modularnoj poprečnoj platformi MQB-A0 Volkswagen koncerna, ubuduće će nuditi još više prostora, još bolji osjećaj prostora i nove boje. Osim toga, u vozilo su integrirane i tehnologije iz viših klasa vozila. Koncept unutrašnjosti, koji je već implementiran u aktualnom modelu Škoda Octavia, češki proizvođač automobila dosljedno nastavlja unapređivati novim akcentima u modelu Fabia. Nova Škoda Fabia svoju će svjetsku premijeru proslaviti početkom svibnja.

Nova, četvrta generacija modela Škoda Fabia prvi se put temelji na modularnoj poprečnoj platformi MQB-A0 Volkswagen koncerna, zahvaljujući čemu se odlikuje većom dužinom i širinom od prethodnog modela. Veća ponuda prostora putnicima osigurava još bolji osjećaj prostora. Simetrično izvedena instrumentna ploča sa središnjim, slobodno stojećim zaslonom i vodoravnom dekorativnom letvicom u boji dodatno naglašava širinu unutrašnjosti vozila. Karakterna linija smještena ispod zaslona nadovezuje se na rešetku hladnjaka marke Škoda. Veliki, okrugli otvori za zrak s desne i lijeve strane odlikuju se novim akcentima, baš kao i aplikacije u boji na središnjoj konzoli i ručicama vrata ili novooblikovane, kromirane ručice za otvaranje vrata. Na jednoj od skica dizajna k tomu je vidljiv markantan natpis Fabia na bočnom dijelu nosača instrumenata.

 

 

Veliki dodirni zaslon kao središnji element

Veliki, slobodno stojeći zaslon dodatno poboljšava vizualni dojam unutrašnjosti novog modela Škoda Fabia. Preko ekrana možete praktično upravljati suvremenim infotainment sustavima i brojnim funkcijama vozila na dodir. Na skici dizajna prikazan je i digitalni kombinirani instrument s mogućnošću individualne konfiguracije koji je već poznat iz većih modela marke Škoda, a sada je prvi put u ponudi za model Fabia. Svjetska premijera četvrte generacije modela Fabia održat će se početkom svibnja.