Modeli
07.05.2021

Trostruki uspjeh za marku Škoda

Enyaq iV, Octavia i Superb odnose pobjedu u kategoriji "Automobili godine s pogonom na sve kotače" za vozila iz uvoza.

 

Čitatelji časopisa Auto Bild Allrad odabrali su čak tri modela Škoda u kategoriji "Automobili godine s pogonom na sve kotače". Model Enyaq iV s pogonom na sve kotače nametnuo se kao pobjednik u kategoriji "Električni automobili s pogonom na sve kotače" za vozila iz uvoza već na svom prvom nastupu. Octavia 4x4 odnijela je pobjedu u kategoriji "Osobni automobil s pogonom na sve kotače ispod 40 000 eura" za vozila iz uvoza, dok je model Superb 4x4 preuzeo vodstvo u kategoriji "Osobni automobil s pogonom na sve kotače iznad 40 000 eura" za vozila iz uvoza. Za model Octavia to je već šesti naslov po izboru čitatelja, dok je Superb čak dvanaesti put odabran za pobjednika.

 

 

Model Škoda Enyaq iV osvojio je čitatelje stručnog časopisa već na svom prvom nastupu: potpuno električni SUV na bateriju odabran je na prvo mjesto u kategoriji "Električni automobili s pogonom na sve kotače". Sa svojim prvim serijskim modelom koji se temelji na modularnoj električnoj platformi (MEB) iz Volkswagen koncerna Škoda poduzima dosad najveći korak u provedbi svoje strategije električne mobilnosti. Dvije najsnažnije varijante perjanice češkog proizvođača automobila - Enyaq iV 80x i Enyaq iV RS - opremljene su pogonom na sve kotače s dodatnim elektromotorom na prednjoj osovini. Model Škoda Enyaq iV dostupan je u izložbenim salonima europskih trgovaca marke Škoda od sredine travnja.

 

 

Škoda Octavia zauzela je prvo mjesto kao najbolji automobil iz uvoza u svojoj klasi već u 2014., 2015., 2019. i 2020. godini. Prošle je godine model također odnio ukupnu pobjedu u kategoriji "Osobni automobil s pogonom na sve kotače ispod 40 000 eura". Ovogodišnjim uspjehom Octavia 4x4 ostvarila je ukupno šest pobjeda na prestižnom izboru čitatelja.

 

 

Druga generacija modela Škoda Superb kontinuirano je zauzimala prvo mjesto među vozilima iz uvoza u svojoj klasi od 2009. do 2013. godine. U 2015. godini aktualno izdanje modela nastavilo je nizati uspjehe. Čitatelji su i u godinama između 2016. i 2020. proglasili model Superb najboljim vozilom iz uvoza u kategoriji. Svojim ovogodišnjim uspjehom model srednje klase odnosi već dvanaesti naslov po izboru čitatelja časopisa Auto Bild Allrad.

Čitatelji su imali priliku online putem odabrati svoje favorite među 237 modela vozila u deset kategorija između 7. siječnja i 21. veljače. Ove je godine izbor za "Automobili godine s pogonom na sve kotače" održan 20. put.

Portfelj modela marke Škoda s 4x4 pogonom trenutačno uključuje modelske linije Karoq, Kodiaq, Octavia i Superb. Ovisno o varijanti modela potpuno električni SUV na bateriju Enyaq iV također je opremljen pogonom na sve kotače.