Modeli
02.02.2022

Skice dizajna pružaju prvi pogled na novi model Škoda Fabia Monte Carlo

Crni elementi tipični za modele linije Monte Carlo posebno ističu znatno emotivnije izvedene linije i dinamične proporcije četvrte generacije modela Fabia. Materijali u karbonskoj optici i crvene dekorativne letvice postavljaju vizualne akcente u sportski izvedenoj unutrašnjosti.

 

 

Skica vanjskog dizajna novog modela Škoda Fabia Monte Carlo pokazuje kako tipični vizualni detalji ove varijante modela dodatno naglašavaju jezik dizajna i dinamičan nastup novog modela Fabia. Okvir rešetke hladnjaka marke Škoda također je izveden u crnoj boji, baš kao i profil spojlera na specifičnom prednjem dijelu vozila s velikim donjim otvorom za zrak. Usto su difuzor na sportski izvedenom stražnjem dijelu vozila i natpisi na stražnjem poklopcu lakirani u crnoj boji, baš kao i kućišta vanjskih zrcala, okviri prozora, bočni pragovi te stražnji spojler. Prednje blatobrane krase amblemi s natpisom Monte Carlo.

 

 

Unutrašnjost je pretežito izvedena u crnoj boji. Sportska sjedala namjestiva po visini sadrže integrirane naslone za glavu, a višenamjensko sportsko kolo upravljača s tri kraka krasi amblem Monte Carlo. Kožnu presvlaku na obrubu kola upravljača, na ručici ručne kočnice i na ručici mjenjača dodatno krase crni šavovi. Ciljano postavljeni crveni akcenti nalaze se na presvlakama sjedala i na horizontalnoj dekorativnoj letvici na instrumentnoj ploči, na središnjoj konzoli i na markantno izvedenim ručicama za pomoć pri zatvaranju vrata. Naslone za ruke u prednjim vratima i donji dio instrumentne ploče karakterizira specifična karbonska optika.

 

 

Od 2011. godine dinamični Lifestyle kompaktni modeli društva Škoda AUTO dodatno se odlikuju nazivom Monte Carlo. Uz crne detalje na karoseriji, sportski izvedenu unutrašnjost i još bogatiju serijsku opremu, oni podsjećaju na uspjehe koje je marka Škoda ostvarila u okviru legendarne utrke Rallye Monte Carlo. Drugom generacijom modela Fabia ova je varijanta opreme prije jedanaest godina postala dijelom ponude marke Škoda, a uz nasljednika ovog modela, kasnije su i modeli Citigo, Yeti i Rapid Spaceback dobili svoje verzije Monte Carlo. Marka Škoda trenutačno nudi modele Scala Monte Carlo i Kamiq Monte Carlo, a svoju će ponudu uskoro proširiti novom, četvrtom generacijom modela Fabia.