Modeli
09.02.2022

Premijera novog modela Škoda Fabia Monte Carlo

15. veljače debitirat će novi model Škoda Fabia Monte Carlo.

 

 

Češki proizvođač automobila proširuje svoju paletu sportskih varijanti Lifestyle s nadimkom Monte Carlo za još jedan, treći model: kao i modeli Scala i Kamiq, tako i nova Fabia s ovom varijantom opreme stavlja naglasak na tipično dinamičan nastup, kojim Škoda AUTO podsjeća na svoje brojne uspjehe motosporta na reliju Monte Carlo. U povijesti ovog osnovnog modela marke Škoda to je već treća varijanta Monte Carlo.

Monte Carlo - ovo ime podsjeća na brojne uspjehe marke Škoda u motosportu na legendarnom reliju koji se održava u Kneževini Monako. Nedavno je Škoda Fabia Rally2 evo proslavio četvrtu pobjedu marke Škoda u kategoriji WRC2 u posljednjih šest godina i ukupno 15. pobjedu marke u klasi. Ove posebne uspjehe u motosportu Škoda bilježi od 2011. sa svojim sportskim varijantama Lifestyle iz različitih kompaktnih serija - tradicija koju novi model Škoda Fabia Monte Carlo nastavlja. 15. veljače održat će se premijera novog vrhunskog modela Fabia, koji upotpunjuje varijante opreme Active, Ambition i Style.

 

 

DNK varijanti Monte Carlo marke Škoda

Rođen na trkaćoj stazi, izrađen za cestu - to je DNK varijanti Monte Carlo marke Škoda:

sportske modele Lifestyle iz različitih kompaktnih serija marke Škoda krasi nadimak koji je češki proizvođač automobila prvi put upotrijebio prije 86 godina. Godine 1936. model Škoda Popular odvezao se do drugog mjesta na utrci Monte Carlo u klasi do 1.500 ccm. Povodom te pobjede proizvođač automobila proizveo je posebnu seriju modela Škoda Popular Monte Carlo u 70 primjeraka. Prvu dvostruku pobjedu na utrci Monte Carlo odnio je 1977. godine legendarni Škoda 130 RS u klasi do 1.300 ccm. Prije no što je model Škoda Fabia počeo svoju veliku trkaću karijeru, 1990-ih godina dvostruku su pobjedu također ostvarili modeli Favorit i Felicia. Potom se 2013. godine model Škoda Fabia SUPER 2000 nekoliko puta popeo na podij kao pobjednik u klasi na utrci Monte Carlo. Njegov nasljednik, Škoda Fabia R5 (Rally2), ostvario je pobjedu 2017. i 2018. godine u kategoriji WRC2 u Monte Carlu, a usavršeni Škoda Fabia Rally2 evo ponovio je taj dvostruki uspjeh 2021. i 2022. godine.

Novi model Škoda Fabia Monte Carlo sada je već treća serijska verzija ove serije koja je dobila sportski nadimak: 2011. godine marka Škoda uvela je tu varijantu za kompaktne modele u drugoj generaciji modela Fabia prije no što se na nju nadovezala treća generacija modela Fabia 2014. godine. Škoda Fabia četvrte generacije upotpunjuje portfelj sportskih varijanti Lifestyle Monte Carlo uz modele Škoda Scala i Škoda Kamiq kao treći model ovog češkog proizvođača automobila.