Modeli
11.02.2022

Škoda Octavia odnosi pobjedu u sklopu izbora čitatelja „Najbolji automobili 2022.“

Jubilarni uspjeh modela Škoda Octavia: bestseler češkog proizvođača automobila već deseti put odnosi pobjedu u prestižnom izboru čitatelja "Najbolji automobili" njemačkog stručnog automobilskog časopisa "auto motor und sport".

U 46. izdanju ankete glasovalo je više od 100.000 čitatelja i online korisnika koji su model Octavia ponovno stavili na prvo mjesto u kategoriji uvezenih automobila "kompaktne klase". U izboru "Najboljih automobila 2022." sveukupno se moglo birati između 386 modela u dvanaest kategorija.

 

 

Nakon uspjeha 2021. godine četvrta generacija modela Octavia ponovno je 2022. godine osvojila prvo mjesto u kategoriji vozila iz uvoza u "kompaktnoj klasi". Po 12,2 posto glasova od preko 100.000 čitatelja i online korisnika časopisa "auto motor und sport" pripalo je modelu Škoda Octavia. On je pobjedu ove godine podijelio s još jednim modelom Volkswagen koncerna, a zajedno su za sobom ostavili 26 konkurenata. To je za model Octavia već deseti osvojeni naslov u izboru "Najboljih automobila": devet puta pobijedio je u kategoriji vozila iz uvoza u "kompaktnoj klasi", a jedanput kao najbolje vozilo iz uvoza u "srednjoj klasi".

Aktualna četvrta generacija bestselera marke Škoda debitirala je 2020. godine te je prostranija, sigurnija, umreženija i emocionalnija no ikada prije. Model Octavia u izvedbi Limousine i Combi dostupan je s učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima, ali i s pogonom na zemni plin, djelomično hibridnom tehnologijom i plug-in hibridnim pogonom.

Škoda Octavia nastavlja nizati nagrade

Četvrta generacija modela Octavia nadovezala se 2021. godine na seriju uspjeha iz svoje debitantske godine te je osvojila još prestižnih nagrada. U izboru "Auto Trophy 2021" njemačkog stručnog časopisa "Auto Zeitung" model Octavia afirmirao se kao najbolje vozilo iz uvoza u kategoriji "kompaktnih modela", jednako kao i 2020. godine. Time je u izboru čitatelja osvojio svoj osmi trofej u nizu i 14. sveukupno. Prije toga po jedanaesti je put ostavio cijelu konkurenciju za sobom u izboru "Službenog vozila 2021. godine" njemačkog stručnog časopisa "Firmenauto" i odnio naslov najboljeg flotnog vozila iz uvoza u kompaktnoj klasi.