Modeli
15.02.2022

NOVA Škoda Fabia Monte Carlo: beskompromisna dinamika

Škoda zaokružuje novu, četvrtu generaciju modela Fabia s varijantom Monte Carlo.

Ovo zvučno ime, koje je Škoda najprije uvela ekskluzivno za model Fabia, od 2011. godine predstavlja sinonim za sportski lifestyle. Istovremeno podsjeća na mnogobrojne uspjehe ove marke na legendarnom reliju. Crni detalji karoserije naglašavaju dinamičan nastup novog modela Fabia dok unutrašnjost karakteriziraju crveni akcenti i izgled u karbonskom dizajnu na naslonima za ruke i instrumentnoj ploči. Fabia Monte Carlo dostupna je sa tri motora snage između 70 kW (95 KS) i 110 kW (150 KS).

 

 

Za velik uspjeh modela Fabia od 2011. godine zaslužne su i sportske varijante modela Monte Carlo. Inspirirane su mnogobrojnim uspjesima marke na trkaćoj stazi legendarnog relija i predstavljaju nadopunu linijama opreme Active, Ambition i Style. Izvedba Monte Carlo dostupna je s dva 1,0 l 3-cilindrična motora i jednim 1,5 TSI 4-cilindričnim motorom snage od 70 kW (95 KS) do 110 kW (150 KS).

Dinamične proporcije i emocionalni dizajn s crnim akcentima

Prelaskom na modularnu poprečnu platformu MQB-A0 iz Volkswagen koncerna, četvrtu generaciju modela Fabia karakteriziraju dinamičnije proporcije i emocionalniji dizajn. Ovaj vizualni dojam dodatno je naglašen Monte Carlo značajkama poput crne Škoda rešetke, specifične prednje i stražnje maske, crnog stražnjeg difuzora i crnih kotača od lakog metala promjera od 16 do 18 inča. Škoda ekskluzivno za model Fabia Monte Carlo nudi kotače od lakog metala visokog sjaja Proxima (16 inča) i Procyon (17 inča) u crnoj boji.

 

 

Sportska sjedala u serijskoj opremi, digitalni kombinirani instrument sa specifičnim, dinamičnijim layoutom

Veći unutrašnji prostor u serijskoj opremi nudi sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu i višenamjensko kolo upravljača s tri kraka. U interijeru pretežito prevladava crna boja dok dekorativna letvica na instrumentnoj ploči, dijelovi središnje konzole i ručice u vratima sadrže crvene akcente. Nasloni za ruke u prednjim vratima kao i donji dio instrumentne ploče izvedeni su u obliku karbonskog dizajna. Za model Fabia Monte Carlo raspoložive su sve značajke sigurnosti, potpora i komfora, kao i infotainment sustavi u ovom modelskom nizu, dok opcijski raspoloživi virtualni kokpit nudi specifičnu i dinamičniju pozadinu layouta.

 

 

Monte Carlo je registrirana marka tvrtke Monaco Brands.