Modeli
15.07.2022

Škoda predstavlja prvu skicu interijera konceptualne studije Vision 7S

Škoda AUTO pruža nam uvid u novi dizajnerski jezik. Prva skica interijera konceptualne studije Vision 7S pokazuje prostrano vozilo s potpuno novom, promjenjivom unutarnjom arhitekturom koja nudi prostor za do sedam osoba. Minimalistički interijer karakteriziraju održivi materijali. Novi dizajnerski jezik je autentičan i nudi visoku razinu funkcionalnosti i intuitivnog rukovanja u digitalnom svijetu.

Kao prvo Škoda konceptualno vozilo, potpuno električna studija Vision 7S donosi novi dizajnerski jezik proizvođača. Prva skica sada nam prikazuje unutrašnjost vozila. Minimalistički oblikovan interijer osim održivih materijala također nudi vrlo velikodušnu ponudu prostora za do sedam osoba u tri reda sjedala i Simply Clever značajke tipične za Škodu. 

 

 

Oliver Stefani, voditelj odjela za Škoda dizajn, izjavio je: "Naš novi dizajnerski jezik je minimalistički, funkcionalan i autentičan. Pritom ćemo se i dalje dosljedno fokusirati na klasične Škoda vrline, kao što su velikodušna ponuda prostora, jednostavnost rukovanja i istaknuta funkcionalnost. S našim novim jezikom dizajna poduzimamo sljedeći korak i još se više fokusiramo na korisničko iskustvo. Velika kreativnost naših dizajnera i inženjera dolazi do izražaja u elementima interijera koji se mogu varijabilno pomicati te u novorazvijenim Simply Clever značajkama poput integrirane dječje sjedalice. Linije koje su namjerno oblikovane minimalistički nastavljaju jasan dizajn eksterijera i u samoj unutrašnjosti."

Nova rješenja u pogledu detalja

Interijer nove konceptualne studije Vision 7S predstavlja se u simetričnom "wrap-around" dizajnu, sa širokom, vodoravnom instrumentnom pločom koja se proteže do samih vrata i pruža još bolji osjećaj prostora. Komfornu interakciju sa dodirnim zaslonom i tipkama osjetljivima na dodir za brzi pristup omogućuje u svakom trenutku optimalno smještena podloga za ruku. Na novodizajniranom kolu upravljača nalaze se također dodirni elementi za rukovanje. Ambijentalno svjetlo osvjetljava različite dijelove unutrašnjosti, omogućuje prikladnu rasvjetu pri ulasku i izlasku te, između ostalog, pruža informacije o statusu punjenja. I obloge u vratima također sadrže interaktivne vizualne elemente za rukovanje kao i one osjetljive na dodir. Integrirana dječja sjedalica nalazi se na središnjoj konzoli - najsigurnijem položaju u vozilu. Na leđnim naslonima prednjih sjedala nalaze se držači za multimedijske uređaje za putnike u drugom i trećem redu sjedala. Povrh toga, ovdje se mogu pronaći i integrirani ruksaci. 

Inovativni, pomični elementi za rukovanje za različite moduse

Prostrana unutrašnjost raspolaže s dvije različite konfiguracije koje nude novi doživljaj prostora za različite situacije: "vožnja" i "opuštanje". U modusu vožnje, svi se elementi za rukovanje nalaze u svom idealnom položaju, a središnji dodirni zaslon usmjeren je okomito radi optimalnog prikaza relevantnih informacija tijekom vožnje. Modus Relax može se aktivirati tijekom zaustavljanja zbog punjenja ili zaustavljanja na nekom međuodredištu: kolo upravljača i instrumentna ploča se pritom pomiču prema naprijed, dok se sjedala u prvom i drugom redu pomiču unatrag za još opušteniji položaj sjedenja. Ova opcija nudi putnicima maksimalan prostor i udobnost.

Na godišnjoj konferenciji za novinare u ožujku ove godine, Škoda AUTO je već najavila svoj novi dizajnerski jezik. On se temelji na klasičnim vrijednostima marke kao što su solidnost, funkcionalnost i autentičnost. Novi dizajnerski jezik karakteriziraju osjećaj prostranosti, otporni i održivi materijali te aerodinamičan i učinkovit oblik.