Modeli
16.08.2022

Škoda pruža detaljniji pregled interijera modela Vision 7S

Škoda AUTO predstavlja još jednu skicu interijera svoje studije Vision 7S. Unutrašnji prostor ovog modela s isključivo električnim pogonom i sedam sjedala vrlo je minimalistički, a odlikuje ga visoka funkcionalnost i intuitivno rukovanje. Vision 7S pruža uvid u novi dizajnerski jezik češkog proizvođača automobila. Ova konceptualna studija prvi će put biti predstavljena javnosti 30. kolovoza.

 

 

 

Već je i prva skica interijera modela Vision 7S odavala dojam minimalistički oblikovane unutrašnjosti s velikodušnom ponudom prostora za do sedam osoba u tri reda sjedala. Ovdje se ubrajaju i Simply Clever značajke tipične za marku Škoda. Nova skica prikazuje simetričan "wrap-around" dizajn koji svim putnicima pruža osjećaj sigurnosti i zaštite, kao i široku instrumentnu ploču. Ona se proteže sve do vrata te tako naglašava širinu unutrašnjeg prostora. Ispred je smješten veliki, samostojeći zaslon osjetljiv na dodir, koji je po prvi put u nekom od Škoda vozila postavljen okomito.

Skica prikazuje detalje: dodirna i virtualna sučelja savršeno su izbalansirana, a ergonomija je također optimalna. Novo kolo upravljača inovativno je oblikovano, a njegov dizajn karakteriziraju okomiti krakovi. Ono je plosnatije izvedbe s gornje i donje strane, pružajući neometan pogled na instrumentnu ploču ispred vozača. Ispod središnjeg zaslona prepoznajemo središnju konzolu s tri velika, dodirna regulatora koji zajedno s dvije velike tipke smještene ispod i rotirajućim valjčićem čine dodirno polje za rukovanje. Ispod su smještene specijalne površine za odlaganje. Ovdje putnici mogu priključiti svoje pametne telefone i dodatno personalizirati interakciju sa svojim vozilom.

Svjetska premijera modela Vision 7S održat će se 30. kolovoza, a pružit će uvid u novi jezik dizajna češkog proizvođača automobila koji naglašava klasične vrijednosti marke poput solidnosti, funkcionalnosti i autentičnosti.