Modeli
25.10.2023

Škoda Auto objavila nacrte vanjskog dizajna četvrte generacije modela Superb

 

  • Novi Superb izgleda još emotivnije
  • Perjanica ICE uključuje prve elemente novog jezika dizajna Modern Solid
  • Dinamične proporcije i redizajnirana matrix LED glavna svjetla i LED stražnja svjetla s kristalnim elementima
  • #SuperbPremiere prenosit će se uživo 2. studenoga u 19:00

 

Mladá Boleslav, 25. listopada 2023. - Uoči premijere četvrte generacije modela Superb, društvo Škoda Auto objavilo je nacrte vanjskog dizajna potpuno nove perjanice ICE. Dizajn obuhvaća elemente novog jezika dizajna Modern Solid, a ključne značajke uključuju matrix LED glavna svjetla i LED stražnja svjetla s kristalnim elementima. Svjetska će se premijera prenositi uživo dana 2. studenoga u 19:00.

 

 

Oliver Stefani, voditelj odjela za dizajn marke Škoda, objašnjava: "Model Superb tradicionalno je oblikovao jezik dizajna marke Škoda, a četvrta će generacija modela nastaviti tu tradiciju: izgled modela karakteriziraju oštre linije, jasno definirane i dinamične proporcije te moderan skulpturalni i kristalni stil."

Nacrti vanjskog dizajna otkrivaju prve značajke novog jezika dizajna Modern Solid. Time ističu predanost društva Škoda Auto razvoju svoje filozofije dizajna koja se istovremeno pridržava poznatih vrijednosti marke kao što su praktičnost i prostranost. Još duža i viša četvrta generacija modela Superb dolazi s poboljšanih aerodinamičkim performansama i brojnim istaknutim značajkama. Između ostalog, glavna su svjetla postala oštrija i kristalnija, dok su prostor za glavu i prtljažnik značajno porasli. 

Svjetska će se premijera prenositi uživo na Škoda Storyboard kao i na YouTube kanalu marke Škoda dana 2. studenog 2023. u 19:00.