Modeli

Svi podaci koje ste tražili

Tehničke specifikacije modela Kamiq

Dimenzije vozila

Vanjske i unutrašnje dimenzije, obujam prtljažnika.

Sigurnost

Sigurnosne značajke

Škoda Kamiq jamči sigurnost bez kompromisa. Pored već opisanih sigurnosnih sustava, značajke u nastavku također su dostupne serijski ili opcijski:

Isofix i Top Tether sidrišne točke za pričvršćivanje dječje sjedalice u drugom redu vanjskih bočnih sjedala. Isofix je također dostupan na suvozačevu sjedalu.

› Za razliku od tempomata, koji održava postavljenu brzinu, ograničenje brzine omogućuje vozaču vožnju bilo kojom brzinom do, no ne više od, zadane vrijednosti.

ABS sprječava blokiranje kotača tijekom kočenja u nuždi ili tijekom kočenja na klizavim površinama.

› Povećanjem kočionog tlaka, pomoć pri kočenju HBA pomaže vozačima u situacijama u kojima je neizbježno kočenje u nuždi. To može značajno smanjiti potrebni kočioni put.

EBD automatski optimizirani kočioni tlak i cjelokupnu ravnotežu kočenja te sprječava kočenje prednjim kotačima od prekomjerno.

MSR sprječava blokiranje pogonskih kotača do kojeg može doći kada vozač usporava na glatkoj površini.

ASR osigurava glatko pokretanje i ubrzanje bez proklizavanja kotača na skliskim površinama.

EDL pomaže kod ubrzavanja ili vožnje uzbrdo sa slabom trakcijom pod jednim od pogonskih kotača.

TSA radi kada je vozilo opremljeno originalnom kukom za vuču s vlastitom upravljačkom jedinicom. Sustav radi na principu kočenja jednog ili više kotača uz istovremeno smanjenje momenta motora prema potrebi. Sustav TSA intervenira i pomaže stabilizirati vozilo i prikolicu.

XDS+ pomaže vozaču tijekom oštrih zavoja i osigurava da se vozilo ponaša neutralno tijekom dinamičnog skretanja. Upravljačka elektronika u biti simulira prisutnost samoblokirajućeg diferencijala kako bi se poboljšala trakcija i dinamika vožnje tijekom zavoja. Kao rezultat toga, vozilo će zavoje prolaziti puno sigurnije i prirodnije.

Kontrola tlaka u gumama TPM+ stalno obavještava vozača o tlaku u gumama.

Potpora za vožnju nizbrdo (Hill Hold Control) pomaže vozačima tijekom sigurnog kretanja nizbrdo. Sustav se sam aktivira na nizbrdici od pet posto ili više te osigurava jednostavno i sigurno pokretanje na nizbrdici bez upotrebe ručne kočnice. Sustav zadržava vozilo od kotrljanja ili zaustavljanja.

Trepteća stop svjetla smanjuju opasnost od sudara straga, osobito tijekom približavanja zastojima na autoputu ili tijekom naglog kočenja pred neočekivanom preprekom.

Pogon i sustav upravljanja

Sportska regulacija voznog postroja s odabirom modusa vožnje

Za maksimalan užitak u vožnji model Kamiq možete opremiti sportskom regulacijom voznog postroja (Sport Chassis Control) uključujući odabir modusa vožnje. 

Sportska regulacija voznog postroja (Sport Chassis Control), sustav namjestivih amortizera namijenjen je kupcima koji žele sportske amortizere umjesto normalno ugođenog voznog postroja, kako bi poboljšali upravljanje ako se odluče za dinamičniju vožnju u određenim situacijama. Sportska regulacija voznog prostora (Sport Chassis Control) uvijek dolazi u kombinaciji s odabirom modusa vožnje, koji vam omogućuje da odaberete sportsku regulaciju voznog postroja.

Modus Normal dizajniran je za svakodnevnu vožnju, vožnju na lošim cestama i za duga putovanja. Modus Sport mijenja postavke ovjesa kako bi amortizeri održali prianjanje guma za asfalt u najvećoj mogućoj mjeri.

Krući ovjes poboljšava reakciju modela Kamiq tijekom dinamičnijih vožnji, a posebno je prikladan za dobro asfaltirane ceste.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu