Modeli

Sigurnosni sustavi potpore modela Škoda Kamiq

Sustav nadzora okoline (Front Assist)
s prediktivnim sustavom zaštite pješaka

Sustav nadzora okoline (Front Assist) sigurnosni je sustav koji upozorava na sudar. U slučaju neizbježnog sudara aktivira kočnice kako bi umanjio posljedice. Također, aktivira zaustavljanje u nuždi ako pješak pokuša prijeći ispred vozila.

Sigurnosni sustavi potpore modela Škoda Kamiq

Potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist)

Zahvaljujući dvama radarskim senzorima na stražnjem dijelu vozila, potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) otkriva vozila koja se približavaju straga ili se nalaze u mrtvom kutu vozila. Vozač je o tome obaviješten LED signalom s unutarnje strane kućišta vanjskih zrcala. Potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) može otkriti vozila udaljena do 70 m i na taj način učinkovito upozorava vozača na opasne situacije na autocestama i cestama s dva vozna traka.

Sigurnosni sustavi potpore modela Škoda Kamiq

Potpora za zaštitu putnika

Ova značajka koordinira aktivnosti ugrađenih sustava u vozilu radi smanjivanja izvanrednih prometnih situacija. Sustav zateže prednje sigurnosne pojaseve u slučaju neizbježnog sudara ili nestabilnih situacija u vožnji kao što su izrazito podupravljanje ili preupravljanje i aktivira ESC radi zatvaranja bočnih prozora skoro do kraja te sprječavanja ulaska stranih predmeta u vozilo.

Sigurnosni sustavi potpore modela Škoda Kamiq

Multikolizijska kočnica

Ako Kamiq sudjeluje u nesreći i aktiviraju se zračni jastuci, mogao bi se nastaviti kretati i prouzročiti novu nesreću. Tu nastupa multikolizijska kočnica koja vozilo zaustavlja radi sprječavanja dodatnih sudara

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu