Modeli

Tehnologija modela Škoda Octavia

Hibridna tehnologija za nižu potrošnju

Octavia je opremljena tehnologijom djelomičnog hibrida koja poboljšava ekonomičnost potrošnje goriva i smanjuje emisiju CO2. Uz benzinski motor vozilo je opremljeno snažnom baterijom, električnim motorom i dijelom električne mreže vozila koja se napaja s 48 V. To automobilu omogućuje potpuno isključivanje motora na izgaranje, na primjer, tijekom vožnje malom brzinom.

Tehnologija modela Škoda Octavia

Bogat izbor motora

Škoda Octavia nudi učinkovite dizelske i benzinske 4-cilindrične motore dostupne u nekoliko varijanti snage, u kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG ili ručnim mjenjačem, koji zadovoljavaju najnovije norme za ispušne plinove.

Tehnologija modela Škoda Octavia

Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG

Automatska promjena stupnjeva prijenosa osnova je jednostavnog upravljanja. Ključna je prednost sposobnost glatke i munjevite promjene brzina pri istovremeno niskoj potrošnji goriva. Kao dodatni bonus, možete mijenjati brzine putem tipki za promjenu stupnjeva prijenosa.

Tehnologija modela Škoda Octavia

Pogon na sve kotače

Ako ste pustolovni tip i volite otkrivati neistražena mjesta, 2.0 TSI 150 kW benzinski motor (dostupno kasnije) - uvijek u kombinaciji s pogonom na sve kotače - savršen je za vas. Sustav pogona na sve kotače s elektronički upravljanom višelamelnom spojkom prilagođava se najmanjoj promjeni pod kotačima modela Octavia u milisekundama. To poboljšava upravljanje i povećava sigurnost.

Tehnologija modela Škoda Octavia

Adaptivna regulacija voznog postroja (DCC)

Octavia nudi opciju adaptivne regulacije voznog postroja (DCC) s odabirom modusa vožnje. DCC vozačima omogućuje prilagodbu rukovanja vozilom u skladu s njihovim željama na ljestvici opcija od Sport do Comfort - à-la-carte postavke voznog postroja. 

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu