Modeli

Jednostavno parkiranje modela Škoda Scala

Sustav potpore pri parkiranju (Park Assist)

Potpora pri parkiranju (Park Asisst) poluautomatski upravlja vozilom u okomita parkirna mjesta te iz bočnih parkirnih mjesta i u njih. Sustav vam pomaže automatskim izvršavanjem optimalnih pokreta upravljača za parkiranje unutar linija. Sve što vi trebate napraviti je ubrzati i kočiti. Potpora pri parkiranju također može dovršiti već započeti manevar parkiranja.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Scala

Kontrola razmaka pri parkiranju (Park Distance Control) uz potporu za manevriranje (Manoeuvre Assist)

Kontrola razmaka pri parkiranju upozorava na potencijalni rizik od sudara s preprekama tijekom parkiranja na temelju podataka dobivenih od senzora, parametara vožnje i kuta kola upravljača. Radi izbjegavanja situacija parkiranja u kojima ne zakočite na vrijeme kao odgovor na upozorenja o udaljenosti, Scala uključuje potporu za manevriranje Manoeuvre Assist, značajku koja zaustavlja vozilo radi izbjegavanja sudara.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Scala

Potpora izlaska iz parkirnog mjesta (Rear Traffic Alert)

Pri izlasku iz parkirnog mjesta potpora izlaska iz parkirnog mjesta (Rear Traffic Alert) prepoznaje vozila koja se približavaju s boka. Akustični signal upozorava na mogući sudar. "Kritična strana" prikazana je prvo žutom, a potom crvenom bojom na zaslonu infotainment sustava. Kočnice se po potrebi primjenjuju automatski.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Scala

Kamera za vožnju unatrag

Pri aktivaciji stupnja za vožnju unatrag aktivira se kamera u poklopcu prtljažnika i slika se prikazuje na zaslonu infotainment sustava. Sustav prikazuje prostor iza vozila i dinamične linije putanje na temelju širine vozila.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu