Modeli

Škoda Enyaq Coupé RS: sigurnosne potpore

Front Assist sa sustavom za izbjegavanje sudara (Collision Avoidance Assist)

Front Assist je sustav upozorenja na sudar. Ako registrira da je sudar neizbježan, aktivira kočnice kako bi minimizirao posljedice. Također provodi zaustavljanje u nuždi ako pješak ili biciklist pokušaju prijeći cestu ispred automobila. U kritičnoj situaciji u kojoj Front Assist intervenira kočenjem i vozač izvede postupak izbjegavanja pomicanjem kola upravljača sustav za izbjegavanje sudara provodi ciljane interventne manevre upravljanja kako bi pomogao pri zaobilaženju prepreke.

Škoda Enyaq Coupé RS: sigurnosne potpore

Potpora za skretanje (Turn Assist)

Potpora za skretanje, dio Front Assista, osmišljena je za nadzor vozila koja dolaze iz suprotnog smjera kada skrećete ulijevo, npr. na križanju. Ako postoji neposredna opasnost, u potpunosti zaustavlja vozilo i aktivira upozoravajući signal.

Škoda Enyaq Coupé RS: sigurnosne potpore

Side Assist

Zahvaljujući dvama radarskim senzorima na stražnjem dijelu vozila Side Assist registrira vozila koja se približavaju odostraga ili su u slijepom kutu automobila. Dobivate obavijest o tome putem LED-signala na unutrašnjoj strani kućišta bočnih zrcala. Side Assist može registrirati vozila na udaljenosti do 70 m i zahvaljujući tome također vas učinkovito upozorava na opasne situacije na autocestama i brzim cestama.

Škoda Enyaq Coupé RS: sigurnosne potpore

Upozorenje pri izlasku iz vozila

Ova nova sigurnosna značajka još je jedna od dopunskih funkcija Side Assista. Upozorenje pri izlasku iz vozila vizualno i zvučno upozorava vas i druge putnike kada, primjerice, izlazite iz bočno parkiranog vozila, a otvaranje vrata može rezultirati sudarom s drugim vozilom, biciklistom ili električnim romobilom. Upozorenje pri izlasku iz vozila koristi bočne radare Side Assista i nadzire područje iza vozila i na bočnim stranama vozila do udaljenosti od 35 m.

Škoda Enyaq Coupé RS: sigurnosne potpore

Potpora za zaštitu putnika (Crew Protect Assist)

Sustav predzateže prednje sigurnosne pojaseve u slučaju neizbježnog sudara ili u nestabilnim situacijama u vožnji i aktivira ESC da bi gotovo do kraja zatvorio bočne prozore kako strana tijela ne bi dospjela u vozilo. Sustav radi u kombinaciji s prednjim radarom.

Škoda Enyaq Coupé RS: sigurnosne potpore

Multikolizijska kočnica

Ako Enyaq Coupé RS sudjeluje u sudaru i aktiviraju se zračni jastuci, može se nastaviti kretati i prouzročiti drugi sudar zbog čega se aktivira multikolizijska kočnica koja zaustavlja vozilo kako bi spriječila lančani sudar.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu