Modeli

Enyaq Coupé RS

Spreman ostvariti svaku vašu želju

Napredak u razvoju znači da je pogon u električnim vozilima, koji se donedavno još uvijek smatrao futurističkim, sada spreman za svakodnevnu upotrebu. Osim toga, potpuno novi Enyaq Coupé RS također će izmamiti osmjeh na lice svakog strastvenog vozača. Baterija je pohranjena ispod poda tako da omogućuje nisko težište i visoki položaj sjedala potreban za besprijekoran pregled zbivanja oko automobila. Dva električna motora, po jedan na svakoj osovini, omogućuju modelu Enyaq Coupé RS pogon na sve kotače i snagu do 250 kW*. Standardne značajke uključuju sportski vozni postroj i Driving Mode Select, koji vam omogućuje odabir profila vožnje u skladu s vašim trenutačnim potrebama. Opcijski adaptivni amortizeri (DCC) također su dostupni. Sve ovo znači da se Enyaq Coupé RS s lakoćom može prilagoditi svakom načinu vožnje i svakoj cesti.

Enyaq Coupé RS

Profinjen i samopouzdan

Enyaq Coupé RS opremljen je dvama električnim motorima i svaki je povezan s vlastitim automatskim mjenjačem s jednom brzinom. Sinkroni električni motor na stražnjoj osovini uvijek radi, a električni motor na prednjoj osovini štedi energiju uključivanjem samo po potrebi. Indukcijski (asinkroni) električni motor instaliran je na prednjem dijelu jer je takva vrsta generatora pogona pogodnija za takvu zadaću. Zvuči komplicirano? Ne brinite, Enyaq Coupé RS brine se za sve i njegove uvjerljive vozne performanse pružit će vam užitak bez stresa.

Enyaq Coupé RS

Sportski, a ekonomičan

Enyaq Coupé RS možda ima sportski karakter, ali to ne znači da nije ekološki prihvatljiv automobil. Osim što nastoji uštedjeti energiju na svakom koraku, čak može stvoriti dodatnu energiju za pohranjivanje u bateriji. Ovaj se proces naziva rekuperacija i upotrebljava pretvorbu kinetičke energije automobila u električnu energiju. Automobil može funkcionirati kao generator električne energije u prikladnim razdobljima: električna energija generira se pretvorbom kinetičke energije prenesene tijekom kočenja. To je automatski proces, ali vozač također ima opciju odabira intenziteta rekuperacije korištenjem ručica na stražnjem dijelu kola upravljača.

Enyaq Coupé RS

Napunjen čistom energijom

Pogonska baterija potpuno novog modela Enyaq Coupé RS energije 82 kWh pohranjena je ispod poda automobila. To smanjuje težište automobila, koje je važno za vožnju zavojima i očuvanje maksimalne prostranosti za putnike u vozilu. U normalnim okolnostima preporučamo punjenje baterije AC strujom. Ovdje Škoda Charger može isporučiti do 11 kW snage napajanja. Naravno, to će punjenje biti sporije, ali manje troši bateriju. Iz istog razloga preporučamo punjenje baterije na najviše 80 % tijekom uobičajenog svakodnevnog korištenja. Ako vam se žuri ili ste na dugom putovanju, na primjer, vozite se do dalekog odredišta za odmor, također možete puniti DC strujom uz snagu do 170 kW. Usto, ako koristite električnu energiju iz obnovljivih izvora energije za punjenje svog automobila, pomoći ćete smanjiti više od samo lokalnih emisija.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu