Modeli

Škoda Enyaq Coupé RS: Travel Assist

Travel Assist

Travel Assist integrira nekoliko sustava i funkcija, koje su predstavljene zasebno na sljedećim stranicama. Ako su međusobno povezani, automobil može znatno olakšati vožnju i povećati komfor u vožnji. Kada se aktivira, Travel Assist može automatski zaustaviti i ponovno pokrenuti automobil, zadržati ga u voznom traku, pratiti druga vozila u prometnom zastoju ili prikazati promet oko vozila na zaslonu ispred vas.

Škoda Enyaq Coupé RS: Travel Assist

Predictive Cruise Control

Osim praćenja prometa ispred vozila, Predictive Cruise Control također obrađuje prepoznate prometne znakove i ograničenja brzine u navigacijskom sustavu. To mu omogućuje pravovremenu prilagodbu brzine, na primjer, kada se približava zavoju, kružnom toku ili kao reakciju na ograničenja brzine.

Škoda Enyaq Coupé RS: Travel Assist

Sustav prepoznavanja prometnih znakova

Modul za obradu slika pretražuje skenirane slike kako bi pronašao poznate prometne znakove i uspoređuje rezultate s navigacijskim podacima. Sustav obrađuje znakove ograničenja brzine, znakove zabrane pretjecanja, znakove zabrane ulaza u jednosmjerne ulice i sve dopunske ploče te znakove zabrane prometa za vozila koja premašuju određenu visinu ili širinu i prikazuje ih vozaču.

Škoda Enyaq Coupé RS: Travel Assist

Adaptive Lane Assist

Lane Assist vam može pokazati kada nenamjerno izađete iz voznog traka. Sustav radi u kombinaciji s kamerom kako bi prepoznao oznake voznog traka na cesti uključujući žute linije tijekom radova na cesti, prometne čunjeve i druga ograničenja ili linije. Poboljšana varijanta "Adaptive" (dostupna samo kao dio Travel Assista) znači da sustav intervenira kako bi održao vozilo na odabranoj putanji unutar voznog traka i da ne "krivuda".

Škoda Enyaq Coupé RS: Travel Assist

Potpora za prometne zastoje (Traffic Jam Assist)

Potpora za prometne zastoje olakšava vožnju u prometnim zastojima. Oslanja se na sustave Adaptive Cruise Control i Adaptive Lane Assist za pokretanje, kočenje i skretanje automobila kako bi oponašao kretanje automobila u okolici u prometnom zastoju.

Škoda Enyaq Coupé RS: Travel Assist

Emergency Assist

Emergency Assist smanjuje rizik od sudara ako se vozač ne osjeća dobro. Ako Adaptive Lane Assist registrira da vozač ne drži ruke na kolu upravljača, čak i nakon upozorenja, Emergency Assist se aktivira - zaustavlja vozilo zadržavajući ga u voznom traku i aktivira uređaj za svjetlosno upozorenje.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu