Modeli

Enyaq Coupé Sportline: Sustav potpore Travel Assist

Sustav potpore Travel Assist

Sustav potpore Travel Assist, integrira nekoliko sustava i funkcija, kako je pojedinačno predstavljeno na stranicama u nastavku. Kad su međusobno povezani, vozilo može znatno olakšati vožnju i povećati komfor putovanja. Nakon aktivacije sustav potpore Travel Assist može automatski zaustaviti i pokrenuti vozilo, zadržavati vozilo na voznom traku, slijediti druga vozila u slučaju prometnog zastoja ili prikazivati okolni promet na zaslonu ispred vas.

Enyaq Coupé Sportline: Sustav potpore Travel Assist

Prediktivna automatska regulacija razmaka

Osim praćenja prometa ispred vas, prediktivna regulacija razmaka (Predictive Cruise Control) također obrađuje prepoznate prometne znakove i ograničenja brzine pohranjena u navigacijskom sustavu. Zahvaljujući prepoznavanju prometnih znakova i informacijama iz navigacijskog sustava, Enyaq Coupé Sportline može na vrijeme prilagoditi svoju brzinu, na primjer kada se približava zavoju, kružnom toku ili raskrižju, ili kao odgovor na ograničenja brzine.

Enyaq Coupé Sportline: Sustav potpore Travel Assist

Sustav prepoznavanja prometnih znakova

Modul za obradu slika pretražuje skenirane slike kako bi pronašao prometne znakove i uspoređuje rezultate s navigacijskim podacima. Sustav obrađuje znakove ograničenja brzine, znakove zabrane pretjecanja, znakove zabrane ulaza u jednosmjerne ulice i sve dodatne upute, kao i pripadajuće znakove ograničenja visine, a zatim ih prikazuje vozaču.

Enyaq Coupé Sportline: Sustav potpore Travel Assist

Sustav za zadržavanje vozila na uskom voznom traku (Narrow Lane Assist)

Vozilo može voziti užim voznim trakom (npr. na gradilištima u prometu) zahvaljujući sustavu potpore za zadržavanje vozila na uskom voznom traku (Narrow Lane Assist), daljnjem poboljšanju adaptivnog vođenja po voznom traku (Adaptive Lane Assist), koji zadržavaju vozilo u pokretu u odabranom položaju unutar voznog traka. Portfelj situacija koje se mogu otkriti proširen je tako da uključuje, osim privremenih žutih uzdužnih oznaka, razne objekte uz cestu, kao što su ograde protiv sudara i nizovi (paralelno i okomito) parkiranih vozila. Vozilo može svladavati zavoje bez uzdužnih oznaka i voziti se uskim gradskim ulicama. Sustav radi samo pri brzinama većim od 60 km/h.

Enyaq Coupé Sportline: Sustav potpore Travel Assist

Sustav potpore kod prometnog zastoja (Traffic Jam Assist)

Potpora kod prometnog zastoja (Traffic Jam Assist) pojednostavljuje vožnju u prometnim zastojima. Koristi se prediktivnom regulacijom razmaka ACC i potporom zadržavanja vozila na uskom voznom traku (Narrow Lane Assist) za pokretanje, kočenje i skretanje vozila, čime imitira kretanje okolnih vozila u prometnim zastojima.

Enyaq Coupé Sportline: Sustav potpore Travel Assist

Potpora za hitne slučajeve (Emergency Assist)

Sustav potpore Emergency Assist smanjuje rizik od nesreće ako se vozač ne osjeća dobro. Ako vozilo utvrdi da se vozačeve ruke ne nalaze na kolu upravljača ni nakon upozoravajuće obavijesti, aktivira se sustav Emergency Assist koji vozilo koči do zaustavljanja te ga zadržava na voznom traku i aktivira uređaj za svjetlosno upozorenje.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu