Modeli

Škoda Enyaq Coupé: Tehnologija

Modusi vožnje i prilagodljivi vozni postroj

Kao što je to uobičajeno kod ostalih modela marke Škoda, Enyaq Coupé dostupan je s funkcijom odabira modusa vožnje. Postoji 5 ili 6 modusa vožnje, ovisno o verziji. Verzija sa stražnjim pogonom nudi sljedeću ponudu modusa vožnje: Eco, Comfort, Normal, Sport i Individual. Verzija s pogonom na sve kotače u ponudi ima i modus Traction. Vozač može upotrebljavati odabir modusa vožnje za kontrolu ne samo reakcije vozila na pritisak papučice gasa, nego i dostupni okretni moment, najveću brzinu, učinak servoupravljanja te intenzitet klima-uređaja.

U kombinaciji s opcijskom adaptivnom regulacijom voznog postroja (DCC), odabrani modus vožnje utjecat će i na postavke voznog postroja. DCC stalno procjenjuje trenutačnu situaciju tijekom vožnje i reagira prilagodbom amortizera za svaki kotač posebno.

Škoda Enyaq Coupé: Tehnologija

Toplinska pumpa

Škoda nudi opciju toplinske pumpe za sve verzije modela Enyaq Coupé. Značajka je to koja smanjuje opterećenje na kapacitet baterije, povećavajući doseg zimi. Toplinska pumpa ima i funkciju grijanja i hlađenja, a moguće ih je kombinirati. Sustav se za zagrijavanje unutrašnjosti koristi otpadnom toplinom iz trakcijske baterije i određenim visokonaponskim komponentama.

Škoda Enyaq Coupé: Tehnologija

Sigurnost kao prioritet

Model Enyaq Coupé opremljen je velikim brojem aktivnih i pasivnih sigurnosnih značajki kako bi putnici u vozilu i ostali sudionici u prometu bili sigurni. Aktivna sigurnost obuhvaća elemente i sustave kojima je cilj spriječiti krizne situacije ili nesreće. Pasivna sigurnost obuhvaća elemente i svojstva dizajna vozila namijenjene smanjenju učinka nesreće za putnike i sve ostale sudionike nesreće.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu