Modeli

Škoda Karoq Travel Assist

TRAVEL ASSIST

Travel Assist obuhvaća nekoliko sustava i funkcija. Ako su spojeni, automobil može znatno olakšati vožnju i povećati komfor u vožnji. Kada je aktiviran, Travel Assist može automatski zadržati vozilo na voznom traku ili pratiti ostala vozila na cesti.

Škoda Karoq Travel Assist

ADAPTIVE LANE ASSIST

Lane Assist prepoznaje kada nenamjerno napustite vozni trak. Sustav Lane Assist funkcionira u kombinaciji s višenamjenskom kamerom radi prepoznavanja oznaka na kolniku, uključujući žute linije na mjestima gdje se obavljaju radovi na cesti, prometne čunjeve i druga ograničenja uz kolnik ili oznake na kolniku. Pojačana varijanta "Adaptive" znači da sustav regulira kako bi zadržao vozilo na odabranom voznom traku, a vozilo se ne bi lelujalo.

Škoda Karoq Travel Assist

SUSTAV PREPOZNAVANJA PROMETNIH ZNAKOVA

Modul za obradu slika pretražuje poznate prometne znakove među skeniranim slikama i uspoređuje rezultate s navigacijskim podacima. Sustav obrađuje znakove ograničenja brzine, znakove zabrane pretjecanja, znakove zabrane ulaska u jednosmjernim ulicama i bilo kakve dopunske ploče te povezane znakove ograničeog pristupa i prikazuje ih vozaču.

Škoda Karoq Travel Assist

PREDICTIVE CRUISE CONTROL

Predictive Cruise Control proširuje funkcije sustava Adaptive Cruise Control. Osim praćenja prometa ispred vozila također obrađuje prepoznate znakove obavijesti za vođenje prometa i ograničenja brzine pohranjene u navigacijskom sustavu. To omogućuje pravovremenu prilagodbu brzine, na primjer kada se približavate zavoju, kružnom toku ili križanju ili kao reakciju na ograničenja brzine.

Škoda Karoq Travel Assist

POTPORA ZA PROMETNE ZASTOJE

Potpora za prometne zastoje olakšava vožnju u prometnim zastojima. Oslanja se na Predictive Cruise Control i Adaptive Lane Assist radi pokretanja, kočenja i skretanja vozila u skladu s kretanjem okolnih vozila u prometnom zastoju.

Škoda Karoq Travel Assist

EMERGENCY ASSIST

Emergency Assist smanjuje rizik od sudara ako se vozač ne osjeća dobro. Ako vozilo otkrije da vozač ne drži ruke na kolu upravljača ni nakon upozorenja, aktivira se Emergency Assist, koji usporava vozilo do mirovanja uz zadržavanje vozila na voznom traku i uključivanje svih žmigavaca.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu