Modeli

Svi detalji koje ste tražili

Tehničke specifikacije - Karoq

Dimenzije automobila

Sigurnost

Ostale značajke sigurnosti

Jedna je od glavnih obilježja modela Škoda Karoq sigurnost bez kompromisa. Sljedeće su značajke dostupne standardno ili opcijski:

 

Isofix i Top Tether mjesta pričvršćivanja za dječje sjedalice na bočnim stražnjim sjedalima. Isofix je također dostupan za prednje suvozačevo sjedalo.

› Za razliku od sustava cruise control, koji održava zadanu brzinu, uređaj za ograničenje brzine omogućuje vozaču vožnju na bilo kojoj brzini do, ali ne iznad prethodno određene vrijednosti.

ABS sprječava blokiranje kotača tijekom kočenja u nuždi ili kočenja na skliskim podlogama.

› Povećavanjem pritiska kočenja HBA potpora pri kočenju pomaže vozačima u situacijama u kojima je potrebno kočenje u nuždi. To može dovesti do znatnog skraćivanja potrebnog puta kočenja.

EBD automatski optimira pritisak kočenja i općenitu ravnotežu pri kočenju i sprječava prekomjerno kočenje na stražnjim kotačima.

MSR poništava blokiranje pogonskih kotača, koje se može dogoditi ako vozač usporava na glatkoj podlozi.

ASR osigurava besprijekorno pokretanje i ubrzanje bez okretanja kotača na skliskim podlogama.

EDL pomaže pri ubrzavanju ili vožnji uzbrdo s malim prianjanjem ispod jednog od kotača koji nije pogonski.

TSA se aktivira kada je vozilo opremljeno originalnim mehanizmom za vuču s vlastitom kontrolnom jedinicom. Sustav radi prema načelu istovremenog kočenja jednog ili više kotača i istovremenog smanjenja okretnog momenta motora prema potrebi. Sustav TSA intervenira i pomaže pri stabiliziranju automobila i prikolice.

XDS+ pomaže vozaču tijekom oštrog skretanja i osigurava neutralno ponašanje vozila tijekom dinamičnog skretanja. Kontrolna elektronika u načelu simulira prisutnost samoblokirajućeg diferencijala radi poboljšanja prianjanja i dinamike vožnje tijekom skretanja. Rezultat toga mnogo je sigurnije i prirodnije skretanje vozila.

Kontrola tlaka u gumama TPM+ cijelo vrijeme informira vozača o tlaku u gumama.

› Opcijska potpora za kretanje uzbrdo pomaže vozačima pri sigurnom pokretanju vozila na uzbrdicama. Sustav se sam aktivira na nagibima od pet stupnjeva ili više i osigurava jednostavno i sigurno pokretanje vozila na uzbrdici bez korištenja ručne kočnice. Sustav sprječava kotrljanje vozila unatrag ili zaustavljanja.

Žmigajuća kočiona svjetla smanjuju opasnost od stražnjeg sudara, posebice tijekom približavanja prometnim zastojima na autoputovima ili naglog kočenja ispred neočekivane prepreke.

Pogon i upravljač

Pogon na sve kotače

Škoda Karoq dostupan je s višepločnom spojkom na elektroničko upravljanje. Najmoderniji pogon na sve kotače jamči optimalnu dinamiku vožnje, najviši standard aktivne sigurnosti i umjerenu potrošnju.

 

Raspodjela okretnog momenta na sva četiri kotača automatska je i ovisi o okolini vožnje. Idealni zakretni moment za stražnju osovinu izračunava kontrolna jedinica. Prilagodbe se provode varijabilnim pritiskom na ploče spojke.

Adaptivna regulacija voznog postroja s odabirom modusa vožnje

Za maksimalan užitak u vožnji Karoq se može opremiti adaptivnom regulacijom voznog postroja, uključujući odabir modusa vožnje. Na taj način vozilo nudi nekoliko modusa koji mijenjaju čvrstoću amortizera i druge konfiguracije vozila. Prebacivanje vozila iz komfornog, opuštenog modusa na dinamičnu, sportsku konfiguraciju može se jednostavno provesti pritiskom gumba.

 

Adaptivna regulacija voznog postroja stalno nadzire, evaluira i odgovara na trenutačno ponašanje u vožnji (kočenje, ubrzavanje, skretanje) i ovisno o namještenom modusu pojedinačno i neovisno prilagođava karakteristike amortizera za svaki kotač.

Progresivno upravljanje

Ova značajka daje modelu Karoq bolje upravljanje i agilnost u zavojima. Progresivno upravljanje mijenja omjer ovisno o tome koliko je zakrenuto kolo upravljača.

Rezervni kotač

Karoq ima ravnu podnicu prtljažnika bez udubljenja za rezervni kotač. Bilo kakav rezervni kotač u vozilu čini podnicu prtljažnika višom.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu