Modeli

Sigurnost modela Škoda Octavia Combi

Sustavi potpore za vozača

Obiteljsko vozilo nikad ne može imati previše sustava potpore za vozača za zaštitu od opasnih situacija. Na primjer, Octavia Combi može se nositi sa sljedećim situacijama: nadzire promet iz suprotnog smjera kada skrećete ulijevo (upravljač na lijevoj strani) i zaustavlja vozilo ako postoji opasnost. Nakon što parkirate vozilo, nadzire područje iza i upozorava vas ako postoji opasnost od udarca u drugo vozilo ili biciklista tijekom otvaranja vrata (dostupno kasnije).

Sigurnost modela Škoda Octavia Combi

Zračni jastuci i zaštita od udarca

U slučaju nesreće, putnici su zaštićeni čvrstom karoserijom s velikim zonama deformiranja i do 10 zračnih jastuka, osiguravajući fino ugođenu interakciju s automatskim sigurnosnim pojasevima u tri točke vezanja i sigurnosnim naslonima za glavu. Ostale sigurnosne značajke uključuju moderne elektroničke sustave dizajnirane za ublažavanje posljedica nesreće kao što su multikolizijska kočnica i potpora za zaštitu putnika (Crew Protect Assist) sprijeda i straga.

Sigurnost modela Škoda Octavia Combi

Poziv u nuždi eCall

Octavia Combi opremljena je sustavom poziva u nuždi eCall koji prenosi informacije kao što su lokacija vozila, broj putnika, položaj vozila prije i nakon nesreće te stanje vozila u slučaju nesreće , a moguće ga je aktivirati i ručno u bilo kojem trenutku upotrebom gumba u krovnom modulu.

Sigurnost modela Škoda Octavia Combi

Octavia s ocjenom od 5 zvjezdica

Euro NCAP dodijelio je modelu Škoda Octavia najveću moguću ocjenu od pet zvjezdica, potvrđujući time da vozilo nudi optimalnu zaštitu za sve putnike.

U kategoriji zaštite djece model Octavia ostvario je rezultat od 88 posto mogućih bodova. Time je Octavia na vrhu svih testiranih vozila. U kategoriji odraslih putnika Octavia je ostvarila rezultat od 92 posto.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu