Modeli

Svi podaci koje ste tražili

Tehničke specifikacije modela Octavia Combi

Dimenzije vozila

Vanjske i unutrašnje dimenzije, kapacitet prtljažnika.

Sigurnost

Sigurnosne značajke

Škoda Octavia Combi jamči sigurnost bez kompromisa. Pored već opisanih sigurnosnih sustava, značajke u nastavku također su dostupne serijski ili opcijski:

 

 • Isofix i Top Tether sidrišne točke za pričvršćivanje dječje sjedalice u drugom redu vanjskih bočnih sjedala. Isofix je također dostupan na suvozačevu sjedalu.
 • Za razliku od regulacije razmaka, koja održava postavljenu brzinu, prediktivno ograničenje brzine omogućuje vozaču vožnju bilo kojom brzinom do, no ne više od, zadane vrijednosti.
 • ABS sprječava blokiranje kotača tijekom kočenja u nuždi ili tijekom kočenja na klizavim površinama.

 • Povećanjem kočionog tlaka, pomoć pri kočenju HBA pomaže vozačima u situacijama u kojima je neizbježno kočenje u nuždi. To može značajno smanjiti potrebni kočioni put.

 • EBD automatski optimizirani kočioni tlak i cjelokupnu ravnotežu kočenja te sprječava kočenje prednjim kotačima od prekomjernog kočenja.

 • MSR sprječava blokiranje pogonskih kotača do kojeg može doći kada vozač usporava na glatkoj površini.

 • ASR osigurava glatko pokretanje i ubrzanje bez proklizavanja kotača na skliskim površinama.

 • EDL pomaže kod ubrzavanja ili vožnje uzbrdo sa slabom trakcijom pod jednim od pogonskih kotača.

 • TSA radi kada je vozilo opremljeno originalnom kukom za vuču s vlastitom upravljačkom jedinicom. Sustav radi na principu kočenja jednog ili više kotača uz istovremeno smanjenje momenta motora prema potrebi. Sustav TSA intervenira i pomaže stabilizirati vozilo i prikolicu.

 • XDS+ pomaže vozaču u oštrim zavojima i osigurava da se vozilo ponaša neutralno tijekom dinamičnog skretanja. Upravljačka elektronika u osnovi simulira prisutnost samoblokirajućeg diferencijala kako bi se poboljšala trakcija i dinamika vožnje u zavojima. Kao rezultat toga, vozilo će kroz zavoje prolaziti puno sigurnije i prirodnije.

 • Kontrola tlaka u gumama TPM+ stalno obavještava vozača o tlaku u gumama.

 • Potpora za vožnju nizbrdo (Hill Hold Control) pomaže vozačima tijekom sigurnog kretanja nizbrdo. Sustav se sam aktivira na nizbrdici od pet posto ili više te osigurava jednostavno i sigurno pokretanje na nizbrdici bez upotrebe ručne kočnice. Sustav zadržava vozilo od kotrljanja unazad ili zaustavljanja.

 • Trepteća stop svjetla smanjuju opasnost od sudara straga, osobito tijekom približavanja zastojima na autoputu ili tijekom naglog kočenja pred neočekivanom preprekom.

Pogon i sustav upravljanja

Pogon na sve kotače

Škoda Octavia Combi dostupna je s elektronički upravljanom višelamelnom spojkom. Vrhunski pogon na sve kotače jamči optimalnu dinamiku vožnje, najviši standard aktivne sigurnosti i ekonomičnu potrošnju (dostupno kasnije).

Raspodjela okretnog momenta na sva četiri kotača odvija se automatski i ovisi o okruženju vožnje. Idealan okretni moment za stražnju osovinu izračunava upravljačka jedinica. Prilagodbe se provode promjenjivim pritiskom na lamele spojke.

Progresivni upravljač

Ova značajka modelu Octavia omogućuje bolje rukovanje i agilnost u zavojima. Progresivni upravljač mijenja omjer ovisno o tome koliko je kotač zakrenut.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu