Modeli

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

Inteligentni sustav potpore pri parkiranju (Park Assist)

Inteligentni sustav potpore pri parkiranju (Park Assist) pomaže vozaču parkirati vozilo u nizu paralelno parkiranih vozila ili u redu okomito parkiranih vozila te izaći iz takvih parkirnih mjesta. Sustav upravlja vožnjom, kočenjem i usmjeravanjem (unaprijed i unatrag). On nadalje prepoznaje objekte i pješake te izbjegava sudare s njima.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

Kontrola razmaka pri parkiranju (Park Distance Control) uz potporu za manevriranje (Manoeuvre Assist)

Kontrola razmaka pri parkiranju (Park Distance Control) upozorava na potencijalni rizik od sudara s preprekama tijekom parkiranja na temelju podataka dobivenih od senzora, parametara vožnje i kuta kola upravljača. Radi izbjegavanja situacija parkiranja u kojima ne zakočite na vrijeme kao odgovor na upozorenja o udaljenosti, Kodiaq uključuje potporu za manevriranje (Manoeuvre Assist), značajku koja zaustavlja vozilo radi izbjegavanja sudara.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

Funkcija automatskog kočenja u nuždi

Ovaj sustav sprječava sudar s osobom pri vožnji unatrag analizirajući područje iza vozila pomoću slike kamere za vožnju unatrag i kočenjem vozila ako se ljudska figura otkrije na opasnoj udaljenosti.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

Potpora za manevriranje prikolicom (Trailer Assist)

Želite li kupiti novi karavan, ali vam vožnja unatrag predstavlja noćnu moru? Potpora za manevriranje prikolicom (Trailer Assist) preuzima kontrolu pri vožnji unatrag s prikolicom. Sve što morate učiniti jest odlučiti gdje želite voziti unatrag, kada krenuti i zaustaviti se. Ništa lakše.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

Kamera za vožnju unatrag

Pružajući vam komfor i orijentaciju pri parkiranju, kamera za vožnju unatrag koristi se kamerom smještenom na ručki poklopca prtljažnika. U kombinaciji sa zaslonom sustava infotainment prikazuje prostor iza vozila i dinamične linije putanje na temelju širine vozila.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

Prikaz iz ptičje perspektive (Top View)

Želite li znati točno što se događa oko vozila? Sustav prikaza iz ptičje perspektive (Top View) na zaslonu sustava infotainment prikazuje nekoliko različitih kutova oko vozila, snimljenih širokokutnim lećama četiriju kamera postavljenih sprijeda i straga te na kućištima vanjskih zrcala. Panoramski prikaz vozila od 360 stupnjeva olakšava parkiranje ili manevriranje u uskim ulicama.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu