Modeli

Sigurnosni sustavi potpore modela Škoda Octavia Combi RS

SUSTAV NADZORA OKOLINE (FRONT ASSIST) SA SUSTAVOM POTPORE ZA IZBJEGAVANJE SUDARA (COLLISION AVOIDANCE ASSIST)

Sustav nadzora okoline (Front Assist) sigurnosni je sustav koji upozorava na sudar. U slučaju neizbježnog sudara aktivira kočnice kako bi umanjio posljedice. Također, aktivira zaustavljanje u nuždi ako pješak ili biciklist pokuša prijeći ispred vozila.

U kritičnim situacijama kada sustav potpore Front Assist intervenira kočenjem, a vozač ukazuje da poduzima mjere izbjegavanja načinom na koji okreće kolo upravljača, sustav potpore za izbjegavanje sudara (Collision Avoidance Assist) ciljano intervenira u okretanje kola upravljača kako bi vozaču pomogao zaobići prepreku.

Sigurnosni sustavi potpore modela Škoda Octavia Combi RS

POTPORA PRI SKRETANJU (TURN ASSIST)

Potpora pri skretanju (Turn Assist), koja je dio sustava za nadzor okoline (Front Assist), služi za nadzor vozila iz suprotnog smjera kada skrećete ulijevo (u vozilima s upravljačem na lijevoj strani), na primjer na raskrižju. Ako postoji neposredna opasnost, vozilo se potpuno zaustavlja i aktivira signal upozorenja.

Sigurnosni sustavi potpore modela Škoda Octavia Combi RS

POTPORA PRI PROMJENI VOZNOG TRAKA (SIDE ASSIST)

Zahvaljujući dvama radarskim senzorima na stražnjem dijelu vozila, potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) otkriva vozila koja se približavaju straga ili se nalaze u mrtvom kutu vozila. O tome ste obaviješteni LED signalom s unutarnje strane kućišta vanjskih zrcala. Potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) može otkriti vozila udaljena do 70 m i na taj način vas učinkovito upozorava na opasne situacije na autocestama i cestama s dva vozna traka.

Sigurnosni sustavi potpore modela Škoda Octavia Combi RS

UPOZORENJE PRI IZLASKU (EXIT WARNING)

Ova nova sigurnosna značajka dodatna je dopunska funkcija potpore pri promjeni voznog traka (Side Assist). Funkcija Upozorenje pri izlasku (Exit Warning) upozorava vas i ostale putnike vizualno i akustično ako bi kada, primjerice, izlazite iz bočno parkiranog vozila otvaranje vrata moglo rezultirati sudarom s drugim vozilom, biciklistom ili električnim romobilom. Upozorenje pri izlasku (Exit Warning) koristi se radarima potpore pri promjeni voznog traka (Side Assist) i nadzire područje iza i uz vozilo do udaljenosti od 35 m.

Sigurnosni sustavi potpore modela Škoda Octavia Combi RS

POTPORA ZA ZAŠTITU PUTNIKA (CREW PROTECT ASSIST)

Sustav zateže prednje sigurnosne pojaseve u slučaju neizbježnog sudara ili nestabilnih situacija u vožnji i aktivira ESC radi zatvaranja bočnih prozora skoro do kraja te sprječavanja ulaska stranih predmeta u vozilo. Sustav radi s prednjim i stražnjim radarom i senzorom za zaštitu od prevrtanja.

Sigurnosni sustavi potpore modela Škoda Octavia Combi RS

MULTIKOLIZIJSKA KOČNICA

Ako Octavia Combi RS sudjeluje u nesreći i aktiviraju se zračni jastuci, mogla bi se nastaviti kretati i prouzročiti novu nesreću. Tu nastupa multikolizijska kočnica koja vozilo zaustavlja radi sprječavanja dodatnih sudara.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu