Modeli

Prekretnice u povijesti utrkivanja marke Škoda

Porijeklo na dva kotača

Laurin i Klement krenuli su na svoju prvu međunarodnu utrku 1901. i ostvarili nevjerojatan rezultat. Njihovi motocikli trijumfirali su zbog svoje dinamike i pouzdanosti. Godine 1905. Václav Vondřich (poznat i kao "Putujući kovač") završio je poznatu utrku Dourdan 9 minuta prije osvajača srebrne medalje. Vozio je 2-cilindarski tvornički specijal od 693 ccm, kao na gornjoj slici.

Prekretnice u povijesti utrkivanja marke Škoda

Porijeklo na dva kotača

Monte Carlo modeli odaju počast povijesti motosporta marke Škoda koja je duga više od jednog stoljeća. Češka je marka prvi put sudjelovala u utrci 'Monte' 1936. godine. Škoda Popular odvezla se ravno do pobjedničkog postolja, osvojivši drugu i treću nagradu u svojoj kategoriji. U znak proslave ovog postignuća, marka Škoda ponudila je posebnu ediciju svog Monte Carlo coupéa tijekom kasnih 1930-ih.

Prekretnice u povijesti utkrivanja marke Škoda

Dvostruki Monte-Carlo

Legendarni "RS" bilo je jedno od najuspješnijih vozila za reli i trkaće staze svog vremena. Škoda 130 RS iza sebe ima niz pobjeda, uključujući i "dvostruku" u Monte-Carlu 1977. S 1,3-litrenim 4-cilindarskim motorom od 139 KS najveća brzina modela 130 RS bila je 200 km/h. Serijska verzija božanskog modela "RS" - 110 R coupé - bila je dostupna redovnim kupcima.

Prekretnice u povijesti utrkivanja marke Škoda

Prvo WRC vozilo marke Škoda

Uz model Škoda Octavia WRC, predstavljen 1999. godine, tvornica je po prvi put ušla u najviši rang Svjetskog prvenstva u reliju (WRC). Model Octavia WRC postigao je najveći uspjeh na najtežem svjetskom dugoprugaškom reliju, Safari reliju u Keniji: Njemački tvornički vozač Armin Schwarz zajedno sa svojim suvozačem Manfredom Hiemerom zauzeo je 2001. godine odlično treće mjesto.

Prekretnice u povijesti utrkivanja marke Škoda

Odavanje počasti povijest motosporta

Pravi pobjednik - Fabia Rally2 evo dokazuje svoje kvalitete na stazi. Baš kao u danima osnivača poduzeća, vozila iz pogona u Mladoj Boleslavi ponovno predstavljaju izvanredne performanse, pouzdanost i izdržljivost... vrline u kojima može uživati svaki vozač vozila marke Škoda.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu