Modeli

Škoda Octavia Combi sigurnosni sustavi potpora

SUSTAV FRONT ASSIST SA SUSTAVOM ZAŠTITE PJEŠAKA

Sustav Front Assist je sustav upozorenja na sudar. Ako se sudar ne može spriječiti, ovaj sigurnosni sustav potpora izvršit će kočenje kako bi posljedice sveo na minimum. K tomu će sustav izvršiti kočenje u nuždi ako vidi da će pješak ili biciklist presjeći put vozila na opasan način.

Škoda Octavia Combi sigurnosni sustavi potpora

POTPORA ZA SKRETANJE

Potpora za skretanje nadzire vozila koja dolaze iz suprotnog smjera kada skrećete ulijevo, primjerice na križanju. Ako prijeti neposredna opasnost, potpora će u potpunosti zaustaviti vozilo te će se oglasiti signal upozorenja.

Škoda Octavia Combi sigurnosni sustavi potpora

SUSTAV SIDE ASSIST

Zahvaljujući dvama radarskim senzorima na stražnjem dijelu vozila opcijski sustav Side Assist prepoznat će vozila koja se približavaju straga ili se nalaze u mrtvom kutu. Sustav će vas na to upozoriti LED signalom na unutrašnjoj strani kućišta vanjskog zrcala. Sustav Side Assist prepoznaje vozila na udaljenosti do 70 m te će vas uspješno upozoriti na opasne situacije na autoputovima i cestama s dva vozna traka.

Škoda Octavia Combi sigurnosni sustavi potpora

SUSTAV PROAKTIVNE ZAŠTITE PUTNIKA

U slučaju predstojećeg sudara ili u nestabilnim situacijama u vožnji zategnut će se prednji sigurnosni pojasevi te će se uz pomoć elektroničke kontrole stabilizacije (ESC) gotovo u potpunosti zatvoriti otvoreni bočni prozori kako bi se spriječio prodor stranih tijela u unutrašnjost vozila. Sustav radi u kombinaciji s prednjim i stražnjim radarskim senzorima te sa senzorom za prevrtanje.

Škoda Octavia Combi sigurnosni sustavi potpora

MULTIKOLIZIJSKA KOČNICA

Ako je Octavia s aktiviranim zračnim jastucima uključena u neki sudar, ona bi se mogla nastaviti kretati i uzrokovati još jedan sudar. Upravo u takvim slučajevima nastupa multikolizijska kočnica (MKB): ona vozilo usporava do zaustavljanja kako bi spriječila lančani sudar.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu